Samlingen

Samlingen


Konstarkivets konstsamling är tillgänglig för alla i vårat studiearkiv. Samlingen speglar konst med småländsk anknytning från 1920-talet fram till vår egen tid. Här kan du finna verk av konstnärer som Erik Dietman, Sven Ljungberg och Calle Johansson samt en betydande kollektion av Vera Nilsson.


Du får nu möjlighet att besöka Konstarkivets studiearkiv på Vandalorum. Allt du behöver göra är att boka tid med någon dags framförhållning. I studiearkivet får du tillgång till de verk i samlingen du är intresserad av. En större del av samlingen finns disponerad på mobila skärmväggar.


Du kan från och med den 1/10 2011 besöka vårt digitala arkiv på internet, arkivet är sökbart på både konstnärer och verk och är tillgängligt vilken tid på dygnet som helst. Vi har för tillfället problem med vår sökmotor, för att finna de verk och konstnärer som är representerade, klicka på fler sökalternativ och använd den sökmotor som avser konstnär. Vi beklagar det uppkomna felet.


Konstarkivets samling består av drygt 900 originalverk och runt 850 grafiska verk. I samlingen ingår en donation av Erling Johansson bestående av ett ex. av konstnärens alla grafiska verk.
VÅR DIGITALA SAMLINGArne Persson "Portal"
Ronald Miller "Stad vid havet V"

Stad vid havet V, 1990, Ronald Miller

 Portal, 2012, Arne Persson